ZIP zavírání

Popis kategorie

Nepropustné sáčky na kávu představují nejlepší možnost, jak déle uskladnit suché produkty, kterým vadí kyslík. Jedná se zejména o kávové zrna, sypaný čaj z bylinek či kakao.

Škodlivý kyslík

Pokud dobře neuzavřete nádobu nebo sáčku, které obsahují kávu, můžete zůstat překvapeni. Kyslík způsobí, že se zrna začnou ztrácet svou kvalitu, protože se začnou zvětrávat. Chuť kávy proto už nebude taková jako dřív. Při sušeném ovoci může kyslík způsobit nežádoucí zvlhnutí.

Zabránění proniknutí kyslíku

Kávová sáček by měla mít zipovou, hermetické, uzavření, které propustí do sáčku jen minimum kyslíku. Samotný obal by měl být tmavších nepropustných barev a měli byste jej uchovávat na místech, kde nedopadají přímé sluneční paprsky.

Zipové uzavření

Nejen kávová zrna, ale i jiná suchá zda sypké produkty, jsou citlivé na světlo a samotný kyslík. Takové potraviny musí být uzavřeny v nádobách nebo sáčcích, které zajistí je delší trvanlivost. Zipové uzavření je výhodné iz čistě praktických důvodů – nikdy se vám nic jen tak nevysype.

Zobrazit celý popis Skrýt popis
Řadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-15 z celkově 15 záznamů.